13 februari 2024
19:00

Hofors HC

Referat: Söderhamn/Ljusne HC - Hofors HC

Den näst sista matchen i årets divison 2 Västra A serie för Hofors var bortamatch mot Söderhamn/Ljusne - ett lag i de nedre regionerna som vi haft otroligt svårt att ta poäng av och förlorat de tidigare tre matcherna mot. Tyvärr blev det ingen ändring på det denna gång och Steelers inkasserade sin fjärde raka förlust mot S/L. Hofors kom till spel med tre femmor där # 24 Tobias Wallin vikarierade som back istället för frånvarande # 23 Edin Muminovic. # 18 Jegor Romanov var tillbaka i laget efter OS äventyret precis som # 11 Isac Enmarker men istället saknades # 17 Zebastian Sjödin och # 22 Patrick Tschernitz (sjuk) i en jämförelse med tidigare match mot Gävle GIK. # 37 Viktor Sohlborg vaktade målet precis som i fredags.

Första perioden slutade med en 1-0 ledning för S/L genom Hayden Fast och i slutet av perioden åkte # 2 Isak Hultman ut på två minuter för interference. Skotten i första perioden slutade 11-5 till hemmalaget vilket tyder på ett visst spelövertag för våra motståndare.

Andra perioden började med # 2 Hultman fortfarande i utvisningsbåset. Ett faktum S/L var snabba att utnyttja och 2-0 kom redan efter redan efter 44 sekunder genom Colin Jennings. När ungefär 10 minuter gått av andra perioden så tog hemmalaget time out. # 11 Isac Enmarker hamnade på botbänken i två minuter efter en kneeing men Steelers dödar den utvisningen men lyckas inte spräcka nollan så det är uppförsbacke inför tredje perioden. Skotten slutar 13-12 till HHC.

Inför tredje perioden så var det full fart framåt som gällde för att tugga ikapp tvåmålsunderläget. Efter tre minuter så åker # 19 Wilgot Heldevik-Klein ut två minuter för en slashing men Hofors dödar det numerära underläget också men strax därefter gör S/l 3-0 genom Christian Wahlström och det är ridå ner. Med tio minuter kvar åker # 21 Noel Lengstam ut för abuse of officials under 2+ 10 minuter personligt straff. Med fem minuter kvar får Steelers lite hopp när # 14 Emil Eriksson reducerar till 3-1 där passen kom från # 27 Isak Hansson-Johansson och # 28 Nils Elfsberg. Hoppet blir dock kortvarigt när S/l stänger matchen helt genom 4-1 med tre minuter kvar genom Sampo Joro. Totalt vinner S/L skotten med 35-25.

Sammanfattningsvis en besvikelse att vi int kan fortsätta den positivas trenden efter segern mot Gävle GIK sist på hemmaplan. S/L har visat sig vara ett svårt lag att hantera för årets upplaga av HHC tyvärr. Nya tag i sista matchen och hemmamatchen mot Malungs IF på fredag.